lauantai 21. marraskuuta 2015

Leppoisa Laos

Junakyyti Bangkokista Nong Khaihin oli vähintäänkin töyssyinen. Oletteko koskaan käyneet Heurekan maanjäristyssimulaattorissa? Entä yrittäneet nukkua sellaisen kyydissä parin metrin korkeudessa ihan pirun kapeassa sängyssä ilman toista reunaa? Nyt me ollaan :D

No, ei se ihan niin hirveää ollut, sain nukuttua muutaman tunnin 10,5h matkasta, vaikka jäätävä ilmastointi ja nälkäinen vatsakin yrittivät hankaloittaa tilannetta. Yleisesti ottaen kakkosluokan sleeper-vaunu oli oikein siisti, ja alapuolellani nukkunut (kaiketi paikallinen?) mies tiesi ylpeästi kertoa, ettei siellä ole edes bed bugseja. :D

Auringonnousun aikaan saavuttiin perille, ja ensimmäisen kyykkypönttökokemuksen jälkeen ostettiin 300THB maksavat junaliput  Thanalengiin Laosin puolelle. Matka kesti vain noin 5min ja kulki jonkinlaista ystävyyden siltaa yli Mekongjoen.

Visa on arrival -viisumit maksoivat 36 dollaria per naama, ja pientä huijausta saattoi olla ilmassa, koska huomasin meidän jälkeen jonossa tulleiden turistien yllättyvän hintaa. Tähän virkamies vastasi, että sunnuntaihinta, ja eipä siinä kauheesti tehnyt mieli vängätä vastaan. Joka tapauksessa olimme odottaneet hinnan olevan 30 ja 40USD välillä.

Samaan junakuljetuksen hintaan kuului vielä minibussikyyti Vientianen keskustaan. Tupsahdettiin parin rakennuksen päähän yhdestä etukäteen katselemastamme hostellista, ja otettiin sängyt 12 hengen dormista. Yö maksoi 5 dollaria (n. 4,6€) per naama, ja hostelli on oikein viihtyisä vaikka sängyt ovat aivan kivikovat. En ole ikinä nähnyt noin kovia sänkyjä. Mut haitanneeko tuo.

Käytiin aamiaisella ja ollaan chillattu hostellin aulatilassa ja terassilla. Täällä on hyvä wifi ja paljon reppureissaajia (toki mestan nimi on Vientiane Backpackers Hostel) ja aurinko paistaa.

Itse Laos on tehnyt hyvän vaikutuksen ruuhkaisen ja kaoottisen Bangkokin jälkeen. Ihmiset ovat rauhallisempia ja ilmapiiri on jopa vähän unelias (ainakin aamupäivästä). Kahvi on pirun hyvää myös.

Kuulemisiin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti