torstai 28. tammikuuta 2016

Elämyksiä

Olen viihtynyt Ubudissa mainiosti 😄 Just sopivasti taidetta, kulttuuria ja elämää mun makuuni, ja missään ei oikeastaan ole tarvinnut käydä yksin, kun hostellilta aina joku lähtee kaveriksi kaupungille.

Toissapäivänä lähdettiin hymyileväisen saksalaistytön kanssa kävelemään Ubud Marketille ja käytiin syömässä hyvää paikallista ruokaa lounaaksi. Kun palattiin hostellille, pari kundia ja hollantilaistyttö oli lähdössä hulppeaan ravintola-uima-allasmestaan Jungle Fishiin viidakon kätköihin. Totta kai liityttiin seuraan.

Vaikka päivä oli pilvinen, nautittiin paikasta täysin siemauksin. Tai siis kattokaa nyt tota paikkaa! Reppureissubudjetilla ei oo paljon käyty näin luksuspaikoissa, eikä tämäkään ollut halpaa lystiä. Sisäänpääsyn yhteydessä piti maksaa 150 000 rupiaa eli noin 10€ maksava kuponki, joka oli samalla sisäänpääsymaksu mutta jolla sai lunastaa saman summan arvosta ruokaa ja juomaa. Hinnat oli kuitenkin niin kovia, että sain rahalla vain pari lasia punaviiniä 😄

Chillailtiin iltaan asti altaalla ja otettiin taksi takaisin. Porukka oli lähdössä syömään ja lopulta meitä oli kasassa 12 hengen sekalainen sakki. Yhteistuumin päädyttiin sushiravintolaan, jossa soitti ihana live-jazzbändi.

Täällä Ubudissa ollaan käyty jo useampaan kertaan valtavalla porukalla syömässä, ja pakko sanoa, että se on aika kaoottista. Laskun selvittämisessä menee yhtä kauan kuin itse syömisessä, ja ravintola joutuu aina tekemään erikoisjärjestelyjä pöytien kanssa 😄 kivaa oli silti tälläkin kertaa ja sushi oli just niin hyvää ku aina. (Tästä tuli mieleen, että en osannut kuollaksenikaan käyttää syömäpuikkoja vielä Suomesta lähtiessä, mutta kun muutaman kerran on tullut eteen nuudelisoppa pelkkien puikkojen ja lusikan kera, oon kehittynyt ihan katu-uskottavaksi puikoilla syöjäksi 😄)

Eilen kävin uudelleen Ubud Marketilla ja muualla kaupungilla kävelemässä ja muka shoppailemassa jotain, mutta taas kerran saatanallinen kaatosade "yllätti" ja jouduin liukastelemaan lannistuneena takaisin hostellille. Iltaan mennessä sade lakkasi ja lähdettiin kanadalaislikan kanssa extempore katsomaan perinteistä balilaista tanssiesitystä!

Pääsylippu maksoi 75 000 rupiaa eli n. 5€, ja kokemus oli kyllä mainio 😄

Vaikka musta ei ehkä paikallisen musiikin suurinta ystävää tulisikaan (erikoisen kuuloista rummutusta, jonka rytmiin en oikein päässyt mukaan), niin itse tanssi oli uskomattoman vaikuttava. Esitys tuntui musta melkein teatterilta, välillä tanssijat liikkuivat tosi hitaasti tai näyttivät melkein pysähtyneiltä, mutta liikuttivat silti päätään ja lantiotaan sekä silmiään ja sormiaan käsittämättömän yksityiskohtaisesti. Ja värit ja asut ja meikit olivat upeita 😊 Lisäksi jokaisella tanssilla oli taustalla tarina/teema, esim. "härkäratsastuksen ilo" tai "riisin kylväminen."

Ilahduttavan tunnin kuluttua palattiin hostellille, juorusin tovin paikallisen Dikon kanssa ja painuin nukkumaan.

Terkkuja❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti