sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Värikästä kulttuuria

Jep, niinku sanoin, Kuala Lumpur on ihana! Lähinnä tän fiiliksen on saanut aikaan hostelli, jossa asun ja ihana porukka täällä. Melkeen harmittaa, että mulla on ostettuna lentolippu pois huomenna, mutta seuraavaakin kohdetta odotan kyllä innolla! :)

Mutta myös itse Kuala Lumpur on upea, kulttuurien sekasotku ja erilaiset ihmiset ja ruoka ja rauhallinen meininki. Lämpöä on enemmän kuin tarpeeksi, ihmiset hymyilevät, kulkeminen on helppoa ja täällä on helppo tuntea olonsa kotoisaksi! Viime päivät olen enimmäkseen chillannut hostellilla, käynyt lähi-intialaisessa syömässä (aivan taivaallista❤) ja hengannut muiden reissaajien kanssa. Yhtenä iltana täällä oli ilmainen bbq-ilta hostellin asukkaille, nakkeja ja riisiä ja nuudelia ja kanaa.

Pari päivää sitten lähdettiin ärsyttävän ranskalaisjätkän kanssa kävelemään China Townin poikki Merdeka Squarelle, joka on aukio, jossa Malesian itsenäisyys julistettiin aikoinaan. Käytiin City Galleryssa, missä esitellään kaupungin historiaa ja muuta. Siellä oli valtava pienoismalli koko kaupungista ja se esiteltiin meille vaikuttavan valoshown kera.

Eilen puolestaan kävimme saksalaislikkojen kanssa katsomassa Batu Caveseja, eli valtaviin luoliin rakennettuja hindutemppeleitä 13km kaupungista pohjoiseen. Päivä oli törkeän kuuma ja hikoilin kuin sika koko reissun ajan, varsinkin kiivetessäni lukuisia portaita ylös suurimpaan temppeliin. Paikka oli kuitenkin hieno, käytiin katsomassa myös paikallinen tanssiesitys ja taidegalleria, joka oli lempparini koko reissulla. Upean kirkkaan värisiä patsaita ja lyhyet esittelyt hindujen jumalhahmoista ja mytologiasta. Ihan sairaan mielenkiintoista!

Iltaisin ollaan tosiaan luuhattu muiden hostellin asukkaiden ja henkilökunnan kanssa oleskulualueella terassilla, kuunneltu musiikkia, pelattu sanaselitystä, naurettu, juotu bisseä, käyty hakemassa paikallisia oblong-hampurilaisia (semmonen pitempi hampurilainen tms) nurkan takaa kojusta ja pidetty yksinkertaisesti tosi kivaa.

Huomenna matka jatkuu myöhään illalla. Tänään kuitenkin vielä chillaillaan.

Haleja kaikille ja terkkuja!❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti