sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Livemusaa ja mereneläviä

Gili Air oli tosiaan kaunis, maalaismainen ja rauhallinen. Koska mulla on jäänyt nyt kuitenkin sydämeen pieni kaipuu kaupungin sykkeeseen ja ylipäänsä ihmisten seuraan, en jaksanut diggailla maisemia yhtä päivää enempää. Otin siis 40 000 IDR eli n.2,6€ maksavan paikallisveneen Gili Trawangille, jota monet ovat silmiään pyöritellen haukkuneet bilesaareksi. Olin kuitenkin varma, että täältä löytyy muutakin tekemistä kuin kreisibailausta. Kuha on ihmisiä.

Ensinnäkin eilen noin puoli tuntia ennen laivan lähtöä alkoi käsittämätön kaatosade ja ukonilma. Harkitsin pitkään, josko jättäisin menemättä merelle kokonaan, mutta lopulta kun kyytiin kiipesivät kaikki muutkin matkustajat rohkeasti, mä kiipesin myös.

Yllättävää kyllä, merenkäynti oli suhteellisen rauhallista ja pian saavuttiin litimärkänä Trawangille. Halusin vain äkkiä hostellilleni, joten en jäänyt pitämään sadetta mihinkään, vaan kahlasin flipflopeissa kuraisia hiekkateitä etsien paikkaa. Edelleen satoi kaatamalla ja ohi kulkevat hevoskärryt roiskivat kiitettävästi kuravettä päälleni, mutta jatkoin puuskuttamista ja lopulta saavuin perille.

Gili La Boheme on aika cool hostelli. Eilen saapuessani tää oli lähes täynnä, ja sain valita joko patjan dormin lattialla tai yksityishuoneen. Patja oli halvempi kuin edes dormin sänky, joten otin tietty sen. :D Gili T:llä on laki/sääntö/mikälie, että dormissa ei saa olla enempää kuin kolme sänkyä, lähinnä tällä ilmeisesti suojellaan paikallisia homestay-yrittäjiä ja heidän asiakasvirtaansa.

Parissa tunnissa olin tutustunut saksalaiskundiin, ruotsalaiskundiin, pariin brittiin ja kokoajan porukkaa kulki hostellin aulatilan läpi jääden rupattelemaan meidän kanssa. Istuttiin monta tuntia juoruamassa, ja illalla lähdettiin Sama-Sama Reggaebariin kuuntelemaan live-"reggaeta". Musiikki oli ihan jees, tanssittiin ja pidettiin kivaa, mutta mun (melko vaatimattoman) musiikintietämyksen mukaan genre oli kaikkea muuta kuin reggaeta :D Ihan perus nightclub-musiikkia siis.

Käytiin syömässä loistavat hampparit kehutussa Le Petit Gili -ravintolassa ja tultiin hostellille juoruamaan lisää. Nukkumaan pääsin noin 2.30 aikaan.

Tänään puolestaan nähtiin sitä toista puolta "bilesaaresta". Lähdettiin puolen päivän aikaan snorklaamaan samalla porukalla! Huikeat korallit ja meren asukkaat heti suoraan rannalta käsin! Näin jopa ison kilpikonnan❤ Se oli niin söpö, autonrenkaan kokoinen ja räpytteli vaan menemään suoraan mun alta chillisti ja nousi pintaan haukkaamaan happea ja sukelsi takasin pohjaan. Ei huolen häivääkään :3

Chillattiin rannalla katoksessa monta tuntia ja lähdettiin lopulta syömään ja takasin hostellille. Olin umpiväsynyt, joten otin nokoset :) tänäänkin olisi bilettä tarjolla, mutta taidan mennä katsomaan elokuvaa biitsille! Kuulemisiin❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti