lauantai 26. joulukuuta 2015

Paratiisiranta

Joulupäivä sujui rehellisesti sanottuna darrassa :D Aatto venähti kuuteen aamulla, juotiin ja tanssittiin hulluna ja vielä aamuyöstä pulahdettiin hostellin uima-altaaseen ja haettiin "snägäri"-ruokaa Seven-Elevenistä. Oli hiton hauskaa!

Eilen kävin illalla night marketilla syömässä halpaa ruokaa kompensoidakseni aaton tuhlailua. Possu riisin kanssa ja vesipullo maksoi 55THB, eli 1,3€. Ja oli hyvää. Mentiin nukkumaan ja aamulla lähdettiin vihdoin yhdelle Krabin upeista rannoista.

Railay Beach on käytännössä mantereella, mutta se on niemenkärjessä vuorien takana niin, ettei sinne pääse kuin veneellä. Otettiin siis 150THB maksava pitkähäntävenekyyti Krabi Townista Railaylle, matka kesti parikymmentä minuuttia ja saavuttiin vähän ankean näköiselle Railay East-rannalle, joka on siis ankeahko siksi että se on täynnä veneitä ja vesi on vähän sameaa. Lähdettiin kiertämään niemenkärkeä upeiden kalliomuodostelmien viertä pitkin, ja matkalla tavattiin apinoita ja tietty kauheesti turisteja. Pranang Beach on Railayn rannoista eteläisin ja todennäköisesti upein.

Rantaa reunustavat valtavat kalliot ja vesi on turkoosia, hiekka silkinpehmeää. Mitäs muuta paratiisirantaan tarvitaan. Jos vielä turisteista olisi voinut karsia edes puolet veke. Uitiin, otettiin aurinkoa ja käytiin hakemassa pitkähäntäveneeseen rakennetusta kojusta välipalaa. Ninni söi hedelmiä (yllätys! :D) ja mä rouskutin paistetun maissin.

Pois lähtiessä noin neljän viiden maissa laskuvesi oli muuttanut Railay Eastin aika hankalakulkuiseksi veneille, ja siihen yhdistettynä rajuhko tuuli, niin lähteminen oli aika kuumottavaa. Aallokko oli aika kovaa pikkuveneelle ja kuski ei meinannut saada venettä laituriin. No päästiin turvassa perille joka tapauksessa :p

Tämäpä oli sitten mun viimeinen päivä Ninnin kanssa! Huomenna rakas matkakumppani jatkaa matkaa Bangkokiin ja siitä parin päivän päästä Helsingin kautta Lappeenrantaan. Tuntuu tietysti haikealta, kun on niin tottunut toiseen ja kaikesta huolimatta meistä on tullu hyviä frendejä, mut oon ilonen et Ninni pääsee miehensä viereen vihdoinki, on se siitä jonku verran puhunuki täällä :D

Tavallaan oon kans pirun innoissani et pääsen nyt kokeilemaan millaista on reissata ihan omillaan. Yksin en tule olemaan, kavereita löytyy aina matkan varrelta. Mut on se eri asia ☺ Mä en vielä paljasta missä oon huomenna illalla, mut se tulee olemaan toivon mukaan mainio paikka viettää uutta vuotta!

Terkkuja ja haleja sinne! Ja hyvää tapaninpäivää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti